sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

#16 DIY Herkkutangot kanille

Moni kaninomistaja on varmasti hypistellyt lemmikkikaupassa herkku- ja purutankoja. Minulta ne jäävät usein ostamatta niiden sisällön takia - kanille ei saa syöttää herkkuja, joissa on eläinperäisiä aineita. Kasvissyöjän suolisto ei pysty sulattamaan eläinperäisiä tuotteita ja se voi saada suolitukoksen. Lähes kaikki löytämäni tangot sisältävät kananmunaa ja/tai maitoa (voivat löytyä myös nimikkeellä leipomotuotteet) ja ne, jotka eivät sisällä maksavat maltaita.
Leivoin alkuviikosta itse kaninherkkuja, ja päätin jakaa kanssanne ohjeen. :)

Tarvitset:
Pellettejä
Ruisjauhoja
Kasviksia, hunajaa, siemeniä, leseitä ym oman valinnan mukaan
Oksia


Tee näin: Liota pellettejä pienessä määrässä vettä. Raasta kasvikset/hedelmät (itse raastoin porkkanan pienellä ja omenan suurella, sillä siitä irtosi niin paljon nestettä) ja sekoita pelletteihin. Sekoita joukkoon ruisjauhoja, kunnes taikina irtoaa hieman käsistä. Lisää joukkoon mahdolliset muut aineet, kuten siemenet tai leseet.


Muotoile taikina pienen oksanpätkän ympärille. Tikun voi halutessaan pyöritellä myös hunajassa ja siemenissä, mikäli tahtoo kanikaverille oikeen herkkua. :) Hunaja myös kovettuu uunissa ja antaa hampaille työtä.
Paistetaan noin 200 asteessa puoli tuntia, ja annetaan kuivua loppulämmöillä.


Vinkki! Tikku jää helposti sisältä raa'aksi, ja ne voivat pitkässä säilytyksessä homehtua. Tämän voi kuitenkin estää, mikäli sen paistaa muutamaan otteeseen: Aluksi taikinaa laitetaan tikkuun vain hieman ja paistetaan. Paistetun tikun päälle taikinaa laitetaan lisää, paistetaan uudestaan ja tämä toistetaan kunnes tikku on halutun kokoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti