Leivoin alkuviikosta itse kaninherkkuja, ja päätin jakaa kanssanne ohjeen. :)
Tarvitset:
Pellettejä
Ruisjauhoja
Kasviksia, hunajaa, siemeniä, leseitä ym oman valinnan mukaan
Oksia
Tee näin: Liota pellettejä pienessä määrässä vettä. Raasta kasvikset/hedelmät (itse raastoin porkkanan pienellä ja omenan suurella, sillä siitä irtosi niin paljon nestettä) ja sekoita pelletteihin. Sekoita joukkoon ruisjauhoja, kunnes taikina irtoaa hieman käsistä. Lisää joukkoon mahdolliset muut aineet, kuten siemenet tai leseet.
Muotoile taikina pienen oksanpätkän ympärille. Tikun voi halutessaan pyöritellä myös hunajassa ja siemenissä, mikäli tahtoo kanikaverille oikeen herkkua. :) Hunaja myös kovettuu uunissa ja antaa hampaille työtä.
Paistetaan noin 200 asteessa puoli tuntia, ja annetaan kuivua loppulämmöillä.
Vinkki! Tikku jää helposti sisältä raa'aksi, ja ne voivat pitkässä säilytyksessä homehtua. Tämän voi kuitenkin estää, mikäli sen paistaa muutamaan otteeseen: Aluksi taikinaa laitetaan tikkuun vain hieman ja paistetaan. Paistetun tikun päälle taikinaa laitetaan lisää, paistetaan uudestaan ja tämä toistetaan kunnes tikku on halutun kokoinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti